Stödrösta eller inte

Sedan en tid tillbaka riskerar tre regeringspartier att förlora sin plats på grund av minskat valstöd. Partierna det handlar om är Kristdemokraterna, Liberalerna och Miljöpartiet.

Skulle det ens göra någon skillnad?

Det vore väl på tiden att Sverige fick en kvinnlig stadsminister särskilt med tanke på att vi har en kronprinsessa som kommande regent och även en ung kvinnlig tronarvinge.

Kristdemokraternas nuvarande ledare är Ebba Bush Thor 31 är visserligen en ung kvinna men KDs politik tilltalar mig inte.

Liberalernas politik är i ärlighetens namn det partiet som jag i nuläget sympatiserar mest med trots att deras partiledare är Jan Björklund.

Miljöpartiet MP är det partiet som jag stödde helhjärtat tills de blev inröstade i regeringen och började kohandla endast månader efter valet endast för att kunna behålla sin plats i regeringen. De har två språkrör Gustaf Fridolin och Isabella Lövin som även är Miljöminister och vice stadsminister.

Sedan har vi förstås Centerpartiet som även de har en ung kvinnlig partiledare i 34åriga Annie Lööf utav dessa så gillar jag nog Annie Lööf mest som person men deras politik och ställningstagande inom många sakfrågor är jag tveksam till.

Mig veterligen har det inte funnits en kvinnlig politisk kandidat som varit tillräckligt kvalificerad att bli Sveriges första kvinnliga stadsminister sedan Socialdemokraternas Anna Lind.

This entry was posted in Jaesun thinks and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s