Början på slutet för Miljöpartiet

Måhända skulle aldrig miljöpartiet fått möjlighet att bilda regeringssamarbete med sossarna. Deras grundsyn är visserligen någonting jag tidigare stött. Men efter alla kriser som framförallt miljöpartiet skapat så verkar det så klart att miljöpartiet kämpat i motvind och accepterat att många utav deras ideal fått ge vika för att kunna sitta kvar i regeringen.

I ett feministiskt parti så kan man helt enkelt inte acceptera att det finns representanter som vägrar hälsa genom handhälsning på någon av motsatta könet. Detta tycker jag vore en självklarhet oavsett religion. Hur sedan politiker beter sig utanför offentligheten och i privatlivet det tycker jag däremot är mindre viktigt.

Hur skulle det vara om en läkare på grund av religiösa skäl vägrade utföra en livsnödvändig operation för att rädda livet på en kvinna!?

Majoriteten utav svenska folket har sedan länge valt att inte längre stödja miljöpartiet. Deras höga ambitioner att nå riksdagen vid 2014 års röstning lyckades. Men knappt två år in Socialdemokraternas och miljöpartiets samarbete så är miljöpartiets stöd tillbaka på 4,8 %. Detta får naturligtvis följder för Stefan Löven.

Även många miljöpartister vill nu se att även Åsa Romson och Gustav Fridolin byts ut så fort som möjligt.  Är skeptiskt till att denna åtgärd skulle kunna reparera förtroendeförlusten hos väljarna. Enligt miljöpartiets stadgar så är språkrörens mandatperiod bestämd till åtta år. Möjligen skulle endast en comeback från Peter Eriksson och Maria Wetterstrand kunna återupprätta miljöpartiets trovärdighet. Men än så länge är det inte möjligt eftersom miljöpartiet måste skriva om den delen som reglerar mandatperioden i sina egna stadgar.

Allting började egentligen med Mehmet Kaplans närvaro vid en stor middagsbjudning där högerextremistiska organisationer fanns. Inte långt därefter blev en kandidat till riksstyrelsen intervjuad av en kvinnlig journalist. Tycker framförallt att någon som Åsa Romson bör förbättra sina kunskaper inom de områden hon oftast felaktigt uttalar sig om i media. Hon är trots allt fortfarande vice statsminister. Innan Gustav Fridolin försvarade miljöpartiets humanistiska syn så har jag inte haft anledning att ifrågasätta Fridolins lämplighet. Han har inte riktigt lika hög ställning som Romson eftersom han endast är utbildningsminister. Den enda som inte gjort något klartramp hittills verkar vara Alice Bah Kuhnke miljöpartistisk kultur och integrationsminister.

Återgå till att vara ett oppositionsparti, det är nog enda chansen att behålla den lilla trovärdighet som partiet kan tänkas ha kvar!

♥쟈금은 안녕

Advertisements
This entry was posted in Jaesun thinks and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s