Ett kungligt dop

Prinsessan Madeleines andra barn har ju som alla säkert redan känner till blivit förärad hertigdömet Ångermanland och kommer döpas till Nicolas Paul Gustaf. Högst troligt är att dopet av den nye prinsen kommer ske innan utlandsflytten till London. Har däremot absolut ingen aning om vem som kan tänkas bli den lille prinsens gudfar annat än att Prins Carl Philip med största sannolikhet kommer vara en av de som får det ärofyllda uppdraget.  Eventuellt kan även Chris äldre halvsystrar Annalisa, Stefanie och Karen vara påtänkta. Då Cedrik Nost var Chris bestman är det möjligt att även han kan tänkas bli en utav Nicolas sex faddrar.

Madeleines återstående närmaste vänner är Katarina Von Horn, Natalie Werner, Charlotte Cederlund, Ellen Dinkelspiel, Louise Cronstedt och Lovisa de Geer ingår ju som bekant i den närmaste bekantskapskretsen. Vilket även Emma Pernald gjort sedan länge dock tror jag inte hon kommer vara påtänkt som eventuell fadder med tanke på kopplingen till Prins Carl Philip.

I skrivande stund finns dock inga spikade datum satta för dopet åtminstone inte officiellt.

Nu har Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia varit gifta i blott två månader, måhända är redan nästa medlem i den svenska kungafamiljen på antågande. Men de enda som säkert vet något om detta är så klart det själva. Men jag skulle tippa på att de inte kommer dröja allt för länge förrän även Prins Carl Philip kan lägga till rollen som pappa sitt cv. Kanske väljer de ändå att vänta ett år innan de börjar bilda sin egen familj.

Skulle det inte vara väldigt roligt om Kronprinsessan Victoria äntligen fick möjlighet att ge Prinsessan Estelle ett litet syskon någon gång under nästa år ? Men roligast vore ändå om alla tre syskon lyckades att få barn födda inom samma år. Antingen Kronprinsessan Victoria först eller Prins Carl Philip följt av Prinsessan Madeleine. Eftersom Prinsessan Madeleine nyligen blivit mor till sitt andra barn så förmodar jag att deras tredje barn väntas någon gång under senare delen av 2017 eller under 2018.

Kronprinsessan och Prins Daniel är ju både väldigt barnkära och väldigt fina föräldrar till lilla Estelle. Nog vore det väl roligt om Kronprinsparet kunde få i alla fall ett barn till. Detta är ju visserligen inget man kan planera eller förbereda sig för med garanterat resultat. Fast vore det inte roligt om Kronprinsessan och Prins Daniel fick en son som andra barn ?

Nu vet jag ju varken någonting om kungafamiljens framtida planer eller någonting om vad som händer i framtiden. Men jag har en stark gissning att Prinsessan Madeleine och Chris kommer vilja ha tre eller fyra barn. I det fallet tror jag att de får ytterligare två döttrar och en son.

Prins Carl Philip och Sofia hoppas jag kommer få en son och en dotter. I alla fall en av varje men troligen kommer de vilja ha en familj på tre fyra barn. Om det skulle vara så att Prinsessan Sofia blev gravid redan innan bröllopet så är det troligen så att detta skedde tidigast den tjugotredje maj, eftersom att det är exakt tre veckor innan bröllopet. Naturligtvis skulle hon kunna vara längre gången men troligen inte mer än två månader med tanke på att det inte än syns någonting. Om detta är vad som har skett så skulle deras förstfödda vara beräknad att födas redan i slutet av oktober vilket jag är ytterst skeptisk till. Troligast är nog ändå att barnet kan ha blivit till tre veckor eller en månad innan vigseln. Men då endast om Prinsessan redan är gravid.

Carl Philip kommer förmodligen inte att bli far förrän tidigast 1 mars eller i slutet av februari nästa är. Om Prinsparet blev gravida redan på sin bröllopsdag så kan babyn beräknas födas runt den femte mars eller något tidigare eller lite över tiden. Det är ju vanligt att förstföderskor går över tiden. Så vitt jag vet finns inga tidigare tvilling eller trilling födslar i den Bernadotteska släkten, ska lämna det osagt om det mot förmodan finns i Prinsessan Sofias släkt. Helt klart tror jag dock att prinsparet kommer vilja ha minst två barn och Kronprinsessan Victoria är sannolikt redan påtänkt som gudmor till den äldste. Vilket innebär att Prinsessan Madeleine blir gudmor till den andra fast tror ju även att både Lina och Sara kommer finns med på ett hörn. Även om prinsparets första barn redan är i antågande så tror jag inte att man kommer offentliggöra eventuell graviditet förrän tidigast den 13 september, då har det gått tre månader sedan bröllopet.

Måhända blir 2016 året då den svenska kungafamiljen utökas med ytterligare två nya familjemedlemmar. Syftar i detta fall på en sannolik födsel av prinsparets första barn men även en möjlig andra graviditet och födsel av Kronprinsessparets andra barn. Detta skulle i så fall kunna innebära att det kommer att planeras minst ett dop under 2016 och troligen även ett under 2017 eller senare delen av 2016.

The baptism of Princess Madeleine’s second child, son Nicolas will be held on the 11th October.

♥쟈금은 안녕

Advertisements
This entry was posted in Jaesun says and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s