Melodifestivalen ‘a la 2015

Erkänner att jag nog börjar bli för gammal för Melodifestivalen men ser fortfarande gärna på själva finalprogrammet och möjligtvis Andra Chansen. Artisterna som ställer upp har inte blivit äldre med undantag för Björn Ranelid och Hans Andersson. Så verkar det som om att de som röstar fram finalisterna oftast är yngre tittare i tonåren och framförallt tjejer. Kanske inte så konstigt då att de flesta finalisterna är manliga sångare. Tack och lov så röstade tillräckligt många på Jessica Andersson. Är egentligen inget fan av vare sig Måns Zelmerlöv eller Eric Saade men i jämförelse med de yngre och för mig relativt okända artisterna så är jag beredd att stödja de om ingen bättre finns. Gillar inte heller Magnus Karlsson särskilt mycket vare sig hans sånger eller som artist.

De bidrag som redan säkrat en finalplats till årets Melodifestival är:

  • Måns Zelmerlöv
  • JTR
  • Mariette
  • Jon Henrik Fjällgren
  • Jessica Andersson
  • Magnus Karlsson
  • Isa
  • Erik Saade

Årets skräll måste ändå anses vara Jon Henrik Fjällgrens jojk som inte ens hade någon riktig text. Men kanske är det det som är grejen med jojk. Sedan var även Hans Anderssons bidrag en positiv och glad låt som dock kändes lite gammaldags. Tänker på att bakgrundsdansarna dansade allmogedans endast om han spelat dragspel och inte gitarr så hade det känts än mer gammaldags fast dock en hyllning till det svenska världsarvet. Det var väldigt fint trots allt inget fel på vare sig texten, sången eller melodin och kan tänka mig att just Guld och gröna skogar kommer spelas under dansbandstillställningar även om Hans Andersson är en soloartist. Hans Anderssons låt fick tillräckligt många röster för att knippa en plats i Andra Chansen vilket innebär att han får en ny sista chans att ta sig till final.

Sanna Nielsens Free Your Mind var kvällens höjdpunkt även om det ingick i själva underhållningen och inte tävlingen i sig.

♥쟈금은 안녕

 

Advertisements
This entry was posted in Jaesun says and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s