Kimchi

Baechu kimchi (배추김치)

Ingredienser
1 kg salladskål
6 salladslökar eller ca 10 cm purjolök

Saltlake:
1/2 dl salt
1 liter vatten

Kryddblandning:
2 msk chilipeppar eller “red pepper flakes” (köpes på Korean Food i Stockholm)
1 msk riven färsk ingefära
2 msk finhackad färsk vitlök
2 msk fisksås eller ostronsås (kan uteslutas)
1 msk socker

1. Skölj kålbladen och skär dem i grova bitar.

2. Lös upp saltet i vattnet i en stor skål och lägg i kålen.

3. Lägg på en tallrik som tyngd och låt stå över natten.

4. Häll bort vätskan och skölj kålen noga under rinnande vatten.

5. Skiva salladslök i tunna skivor eller strimla purjolöken fint, gärna på längden.

6. Rör ihop kryddblandningen i en stor skål.

7. Blanda ner kål och lök i kryddblandningen. Packa kålen tätt i en stor glasburk, men inte ända upp till kanten. Lägg eventuellt en tyngd på kålen, och sätt på ett lock.

8. Låt stå 1 dygn på ett svalt ställe och därefter i kylskåp minst fyra dagar.

9. Kimchin är klar att ätas! Förvara i kylskåp. Håller minst en vecka.

Advertisements
This entry was posted in Jaesun says and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s