Get over it

Nej, jag kommer aldrig kunna glömma att jag är adopterad, det är en del av mig. Men det definierar mig inte. Jag är svensk på många sätt socialt och kulturellt sett men jag är även korean.

Varför måste man som adopterad “glömma” eller “komma över”  att man är adopterad för att inte anses vara besvärlig ? Jag är stolt över den jag är så varför borde jag ens känna pressen över att förneka en så viktig del utav mig själv !?

Jag blev adopterad vid 2 månaders ålder, det var över 20 år sedan nu… Nu är jag inget litet barn längre utan en vuxen kvinna. Kanske måste jag inse att jag alltid kommer tampas med identitetsproblem och allt jag fått på köpet i samband med min adoption. Men jag är en del av två olika världar; Korea och Sverige. På gott och ont. Om jag fick välja så skulle jag aldrig adoptera barn inte ens från Korea.

Visst, jag kan förstå de som väljer att göra det – jag respekterar människor som blir föräldrar på det sättet. Men jag kan ändå inte acceptera att det sker än idag. Men allting är relativt, glöm inte det.

♥쟈금은 안녕♥

Advertisements
This entry was posted in Jaesun thinks and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s