Farsdag

I Sverige firar vi våra föräldrar vid två särskilda tidpunkter ; i Maj då firar vi vår mamma på Morsdag men pappa måste tyvärr vänta nästan ett halvår på att få bli firad på Farsdag vilket sker i November.

Jag kan köpa att det är något särskilt med att bli förälder och att man kanske känner att man vill snarare än måste fira sin mor och far. Men det jag har svårt att förstå i detta sammanhang är det så kallade köptvånget och pressen över att köpa en present till sin mamma eller pappa. Precis som om du värderar ditt  barns kärlek och er relation i nivå med själva priset eller  hur pass originell den är.

Självklart betyder det inte att jag inte firar vare sig Morsdag eller Farsdag.

En annan sak som jag reflekterat över är alla de föräldrar som förlorat ett barn eller sin man/fru eller livspartner. Med tanke på min egen familj så kan jag ibland uppleva just Farsdag och Morsdags firandet som nästintill en förolämpning ämnad åt mina biologiska föräldrar. Jag vet inte om andra adopterade känner likadant eller kan identifiera sig med just det.

Önskar att det fanns ett sätt för mig att känna mindre skuld just när jag firar Fars eller Mors dag. Tomheten och det som borde ha varit kommer antagligen alltid att påminna mig… Men det borde inte vara så för jag bad aldrig om att få bli bortlämnad för adoption.

♥쟈금은 안녕♥

Advertisements
This entry was posted in Jaesun thinks and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s